Košík

V košíku nemáte žiaden produkt.

Vyhľadávanie
 Všetky značky
(A-Z)

Materiály hodiniek III.

                                                           

Mosadz je kov, zliatina medi a zinku. Po výzerovej stránke pôsobí mosadz atraktívne a luxusne, a tak sa používa hlavne u hodiniek, ktoré sú určené na nosenie do spoločnosti alebo vyrobené ako módny doplnok.

Nerezová oceľ  sa pravdepodobne v hodinárskom priemysle používa najviac. Anglické označenie nerezovej ocele- "stainless steel" uvidíte takmer na všetkých náramkových hodinkách. Oceľ je totiž kvalitný a predovšetkým nehrdzavejúci kov, vďaka čomu vydrží dlhé roky. Hodinky z nerezovej ocele sa jednoznačne oplatí kúpiť. Je to investícia, ktorá sa vyplatí. Jedinou drobnou nevýhodou nerezovej ocele je jej vyššia hmotnosť a robustnejší vzhľad.

Okrem nerezovej ocele sa v hodinárskom priemysle veľmi často používa aj plast. Plast je na rozdiel od ocele veľmi ľahký materiál, ktorý je vhodný najmä pre športové použitie. Plast je krehký, antialergický a veľmi lacný materiál.

Lacný materiál však rozhodne nie je platina. Platina, ktorá sa v hodinárstve používa, je chemicky mimoriadne odolný a veľmi drahý kov, preto nie sú hodinky vyrobené z platiny rozhodne lacné.

Na záver nám zostali ešte dva typy materiálov hodiniek. Prvý materiál je pozlátená oceľ, druhý materiál je guma. Pozlátená oceľ je oceľ, ktorá je pokratá jemne pozlátenou vrstvou zo zlata. Táto vrstva má hrúbku 5 až 10 mikrometrov (mikrónov).

Nuž, zostala ešte guma. Guma je nesmierne odolný a veľmi pružný materiál. Rovnako patrí aj medzi vodeodolné materiály, preto sa používa predovšetkým na výrobu náramkov k športovým hodinkám.

Ďalšie články


Toto sú TOP dámske hodinky Tommy Hilfiger Toto sú TOP dámske hodinky Tommy Hilfiger

Toto sú TOP dámske hodinky Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger je jednou z popredných svetových dizajnérskych značiek. Svojou tvorbou príznačne odzrkadľuje životný štýl Američanov, pričom kladie nemalý dôraz na aktuálne trendy. V dôsledku toho ide neustále „s dobou“ a svojim zákazníkom neprestajn ...

Prejsť do magazínu